Salată ”Flori de mușețel” – se face repede și se decorează foarte ușor, dar arată de milioane!

Vă prezentăm o rețetă de salată în straturi delicioasă. Aceasta se prepară foarte simplu, este aromată, suculentă și deosebit de aspectuoasă. Obțineți un aperitiv deosebit, ce poate fi servit atât la masa de sărbătoare, cât și la cina de familie. Atât oaspeții cât și membrii familiei vor fi încântați de gustul și aspectul unic al acestui deliciu.

Ingrediente

– 250 g de crabi sticks (surimi)

– 5 ouă

– 1  cutie de porumb conservat (250 g)

– 2 cepe

– 200 g de cașcaval

– 2 mere verzi

– 1 lingură de oțet 9%

– 1 linguriță de zahăr

– pătrunjel

– maioneză

– 2 ouă pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Fierbeți ouăle.

2. Tăiați ceapa cuburi mici și marinați-o. Turnați în vasul cu ceapă apa clocotită, oțetul și zahărul. Lăsați ceapa să se marineze până se răcește apa, apoi scurgeți-o.

3. Dați crabii (surimi) prin răzătoare.

4. Pregătiți un platou mai mare și puneți pe mijloc un pahar.

5. Aranjați salata în straturi, pe cerc, după cum urmează: albușurile date prin răzătoare, cașcavalul ras, ceapa marinată, crabii sticks, merele tocate mărunt, porumbul și gălbenușurile. Ungeți fiecare strat cu maioneză. Datorită cepei marinate și a merelor, salata este suculentă, de aceea nu veți avea nevoie de multă maioneză.

6. Cu ajutorul unui cuțit special, tăiați florile de mușețel din albuș. Dați gălbenușurile prin răzătoare. Aranjați pe salată florile de mușețel și decorați-le cu pătrunjel.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv