Salată țărănească cu brânză – o mâncare super delicioasă plină de vitamine

“Salata țărănească cu brânză” este o rețetă tradițională a bucătăriei mediteraneene, care se prepară din legume proaspete, 3 tipuri de brânză, salată verde, spanac, măsline, crutoane și busuioc proaspăt, o combinație mai mult decât delicioasă. Salata țărănească poate fi servită ca fel principal, deoarece este foarte sățioasă și gustoasă. Această mâncare este o explozie de gusturi, arome și culori, fiecare ingredient având gustul său specific, dar care împreună formează o salată aspectuoasă și armonioasă.

salata

Ingrediente

— o mână de măsline

— 4-5 bucăți de pâine albă veche

— 400 g de roșii coapte

— 175 g de brânză de 3 tipuri (de exemplu, gorgonzola, mozzarella și brie)

— 450 g de castraveți

— 50 g de roșii uscate

— un pumn de frunze de salată (salată verde, spanac, valeriană)

— o legătură mică de busuioc

— 4 linguri de ulei de măsline “Extra virgin”

— 2 linguri de oțet de vin roșu

— sare și piper proaspăt măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați pâinea în cuburi cu latura de 2-3 cm. Stropiți-le cu ulei de măsline și uscați-le la cuptor timp de 5-7 minute la 190 de grade. Lăsați-le să se răcească.

2. Tăiați roșiile și castraveții în mod arbitrar.

3. Amestecați într-un bol uleiul de măsline, oțetul, sarea și piperul. Rupeți mozzarella cu mâinile, mărunțiți brânza cu mucegai (gorgonzola) și tăiați brânza brie în bucăți mici. Zdrobiți măslinele cu partea plată a cuțitului și îndepărtați sâmburii.

4. Spălați și uscați toate frunzele de salată. Înlăturați tulpinile la busuioc și spanac. Apoi adăugați legumele, toate tipurile de brânză, roșiile uscate, măslinele, pâinea și frunzele de busuioc. Asezonați salata cu sos și amestecați-o bine (puteți amesteca salata cu mâinile). Se servește imediat.

salata

Notă: serviți salata cu un pahar de vin bun. Cel mai potrivit este vinul italian Chianti. Vinul francez Beaujolais sau Merlot, de asemenea, vor decora cina dvs.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv