O slănină mai moale nu ați încercat – cea mai bună rețetă de preparare a slăninii!

Vă prezentăm rețeta de preparare a unei gustări super delicioase. Aceasta se prepară foarte simplu și nu necesită mult efort. Cu ingrediente simple și perfect combinate, obțineți o slănină moale, aromată, ce se topește în gură și care poate fi păstrată un timp îndelungat la frigider. Preparați acest deliciu neapărat din slănină calitativă, cu substraturi de carne.

untitled-1

Ingrediente

– o bucată de slănină cu carne de pe burtă (1,5 kg – 2 kg)

– 1 pahar de sare

– 0.5 pahar de zahăr

– 3-4 frunze de dafin

– ienibahar

– cuișoare

– semințe de muștar

– usturoi

– condimente

– apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Turnați 1 l de apă într-o cratiță. Adăugați toate ingredientele, cu excepția slăninii, usturoiului și a condimentelor. Lăsați amestecul să fiarbă. Amestecați, astfel încât sarea și zahărul să se dizolve.
image-1-2

2. Luați cratița de de foc și lăsați marinada să se răcească. Pe bucata de carne (slănină) faceți 2-3 tăieturi, păstrând 0.5 cm distanță de la bază.
image-2-1

3. Puneți carnea în cratița cu marinadă și lăsați-o pentru 12-24 de ore. Scoateți carnea din marinadă și dați-o la frigider pentru încă 24 de ore.
image-3-1

4. Peste 48 de ore slănina este gata. Adăugați usturoiul tăiat felii și condimentele preferate, frecați un pic slănina cu aceste condimente. Înveliți slănina într-un prosop de bucătărie, pentru a înlătura marinada rămasa. Tăiați slănina felii.

5. Serviți slănina cu garnitură de cartofi.
image-4

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv