Slănină în saramură – cea mai delicioasă rețetă, merită s-o încercați!

Cu toate că slănina de porc este un aliment plin de grăsime, consumată în cantități mici, aceasta este foarte benefică pentru organismul nostru. Slănina are proprietăți curative, întărește sistemul imunitar, reglează contracțiile mușchiului inimii, tratează durerile de articulații și favorizează scăderea colesterolului. Astăzi să recomandăm să încercați o rețetă delicioasă de slănină în saramură, care este foarte gingașă și aromată. Slănina se prepară în saramură fierbinte, de aceea o puteți savura după 3 zile. Adăugați condimentele preferate pentru a obține un gust intens și delicios.

slanina

Ingrediente

– 500 g de slănină proaspătă

– 1.5 l de apă

– 200 g de sare

– 3 frunze de dafin

– 13 boabe de piper negru

– 3 căței de usturoi

– 5 g de piper roșu măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Puneți apa la foc, aduceți-o la fierbere, presărați sarea, boabele de piper negru și frunzele de dafin. Fierbeți amestecul timp de 3 minute.

2. Puneți slănina într-un vas mare sau caserolă, turnați deasupra saramura fierbinte, acoperiți slănina cu o farfurie și puneți deasupra o greutate (o sticlă cu apă).

3. Saramura trebuie să acopere slănina complet.

4. Lăsați slănina să stea în saramură timp de 3 zile la temperatura camerei.

5. După 3 zile scoateți slănina din saramură și frecați-o cu usturoi mărunțit și piper roșu măcinat (dacă vă place piperul).

slanina

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv