Rețeta zilei: Sos verde din spanac – delicios, rapid și ieftin!

“Sosul verde din spanac” este un sos delicios și ușor, care se prepară rapid din ingrediente accesibile. Acest sos poate fi preparat din varză creață sau spanac proaspăt sau congelat, este foarte gustos, gingaș, cremos și aromat, ideal pentru bucatele din carne, cartofi sau paste. Sosul din spanac arată foarte festiv, de aceea poate completa și decora orice masă. Savurați-l cu plăcere.

Ingrediente

– 400-500 g de spanac (proaspăt sau congelat) sau varză creață

– 1/2 pahar de frișcă

– 1 lingură de unt

– 2 lingurițe de zahăr

– o priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Rețeta clasică de sos verde se prepară din varză creață, dar o puteți înlocui cu spanac proaspăt sau congelat, veți obține sos mai gingaș.

2. Dacă folosiți spanac congelat, puneți-l la decongelat într-o cratiță la temperatura camerei. Scurgeți apa, încălziți spanacul la foc mediu, când amestecul va deveni fierbinte, adăugați untul, zahărul și sarea, amestecați bine toate ingredientele.

3. Aduceți amestecul la fierbere și turnați frișca.

4. Amestecând, fierbeți sosul timp de 5-10 minute. Dacă observați că spanacul a lăsat multă apă și sosul este prea lichid, atunci îl puteți “îngroșa”, amestecând 1 lingură de ulei cu 1 lingură de făină. Adăugați amestecul obținut în sos și fierbeți timp de 2-3 minute.

5. Puteți servi sosul de spanac cu bucate din carne. De asemenea, sosul se combină excelent cu bucate din cartofi și paste.

 

Notă: dacă veți prepara sosul din spanac proaspăt, atunci trebuie să-l mărunțiți, să turnați deasupra apă clocotită și să scurgeți apa.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv