Ștrudel cu mere clasic – un desert care mereu este binevenit pe masa de sărbătoare!

Ștrudelul este o prăjitură cu o istorie bogată. Pentru prima dată a fost preparat în anul 1696, la Viena. Cartea cu rețete se păstrează până în prezent la Muzeul Național. Ștrudelul vienez a devenit unul din cele mai populare deserturi din lume. De-a lungul anilor au fost preparate multe variante ale acestei prăjituri: cu umplutură de vișine, căpșuni, pere, nuci, mac, brânză de vaci, carne, pește, varză sau cartofi. Cea mai populară însă a rămas varianta clasică – cea cu mere. Secretul unui ștrudel de succes constă în aluatul întins într-un blat atât de subțire, încât să fie practic transparent. Doar cei mai iscusiți bucătari puteau prepara aluatul filo. Vă prezentăm mai jos un mod mai simplu de preparare a acestui desert irezistibil. Obțineți un desert fin și suculent, puțin crocant și foarte aromat. Cu siguranță, va deveni un desert îndrăgit de toată familia.

untitled-1

Ingrediente

– 6 mere

– 125 ml de apă

– 2 linguri ulei de floarea soarelui

– 2 linguri de pesmeți

– scorțișoară

– 250 g de făină

– 1 ou

– 2 linguri de zahăr

– 1 lingură de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați făina cernută cu apa, oul și uleiul de floarea soarelui.

2. Presărați suprafața de lucru cu făină și începeți a frământa aluatul. Trebuie să obțineți un aluat elastic și nelipicios. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la un loc cald timp de 25 de minute.

3. Așterneți pe suprafața de lucru un prosop curat și presărați-l cu făină. Puneți aluatul pe prosop și întindeți-l într-un blat cât mai subțire. Întindeți aluatul cu mâinile, lent și foarte atent, până acesta va deveni semitransparent.

4. Presărați aluatul cu pesmeți.

5. Spălați și curățați merele. Tăiai-le felii subțiri. Aranjați un strat de mere pe pesmeți. Presărați-le cu zahăr și scorțișoară.

6. Rulați blatul și fixați capetele. Cu grijă, puneți ștrudelul pe o tavă de copt. Înfigeți-l cu o furculiță de câteva ori și coaceți-l la temperatura de 190°C timp de 30 de minute.

7. Scoateți ștrudelul din cuptor și ungeți-l cu unt. Presărați-l cu zahăr și coaceți-l încă timp de 10 minute.

8. Serviți ștrudelul fierbinte. La dorință, îl puteți decora cu fulgi de ciocolată sau servi cu înghețată.

untitled-1

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv