Ștrudel cu mere clasic – un desert care mereu este binevenit pe masa de sărbătoare!

Ștrudelul este o prăjitură cu o istorie bogată. Pentru prima dată a fost preparat în anul 1696, la Viena. Cartea cu rețete se păstrează până în prezent la Muzeul Național. Ștrudelul vienez a devenit unul din cele mai populare deserturi din lume. De-a lungul anilor au fost preparate multe variante ale acestei prăjituri: cu umplutură de vișine, căpșuni, pere, nuci, mac, brânză de vaci, carne, pește, varză sau cartofi. Cea mai populară însă a rămas varianta clasică – cea cu mere. Secretul unui ștrudel de succes constă în aluatul întins într-un blat atât de subțire, încât să fie practic transparent. Doar cei mai iscusiți bucătari puteau prepara aluatul filo. Vă prezentăm mai jos un mod mai simplu de preparare a acestui desert irezistibil. Obțineți un desert fin și suculent, puțin crocant și foarte aromat. Cu siguranță, va deveni un desert îndrăgit de toată familia.

untitled-1

Ingrediente

 • 6 mere
 • 125 ml de apă
 • 2 linguri ulei de floarea soarelui
 • 2 linguri de pesmeți
 • scorțișoară
 • 250 g de făină
 • 1 ou
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 lingură de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

 1. Amestecați făina cernută cu apa, oul și uleiul de floarea soarelui.
 2. Presărați suprafața de lucru cu făină și începeți a frământa aluatul. Trebuie să obțineți un aluat elastic și nelipicios. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la un loc cald timp de 25 de minute.
 3. Așterneți pe suprafața de lucru un prosop curat și presărați-l cu făină. Puneți aluatul pe prosop și întindeți-l într-un blat cât mai subțire. Întindeți aluatul cu mâinile, lent și foarte atent, până acesta va deveni semitransparent.
 4. Presărați aluatul cu pesmeți.
 5. Spălați și curățați merele. Tăiai-le felii subțiri. Aranjați un strat de mere pe pesmeți. Presărați-le cu zahăr și scorțișoară.
 6. Rulați blatul și fixați capetele. Cu grijă, puneți ștrudelul pe o tavă de copt. Înfigeți-l cu o furculiță de câteva ori și coaceți-l la temperatura de 190°C timp de 30 de minute.
 7. Scoateți ștrudelul din cuptor și ungeți-l cu unt. Presărați-l cu zahăr și coaceți-l încă timp de 10 minute.
 8. Serviți ștrudelul fierbinte. La dorință, îl puteți decora cu fulgi de ciocolată sau servi cu înghețată.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare
error: