Sufleu de portocale la bain-marie

Sufleul este considerat o mâncare capricioasă, deși se pregătește foarte ușor. Toate tipurile de sufleu – de legume, fructe, carne sau ciocolată se prepară din piure și albușuri bătute. Cum se prepară această delicatesă pufoasă? Probabil secretul este în albușuri.

Trebuie să atrageți mare atenție la albușuri, cele reci se bat mai bine. Bolul în care bateți albușurile trebuie să fie impecabil de curat, fără urme de grăsime. Mixați albușurile doar înainte de a fi adăugate în sufleu, în nici un caz mai devreme!

Sufleul în coaja de portocală pregătit la bain-marie este un desert ușor și pufos. Acesta este un fel de mâncare fină, cu o aromă delicioasă de citrice care va înfrumuseța masa de sărbătoare.

sufleu

Ingrediente

– 5 portocale

– 3 albușuri de ou

– 40 g de făină

– 40 g de unt

– 50 g de zahăr

– 50 g de zahăr pudră

 

Mod de preparare

1. Spălați portocalele. Radeți coaja de la o portocală.


2. Tăiați câte un capac din partea de sus a celor 4 portocale rămase și scoateți pulpa. Veți obține forme din coajă pentru sufleu.

3. Stoarceți sucul din pulpa de portocale.

4. Topiți untul într-o cratiță, apoi adăugați făina.

5. Luați cratița de pe foc și puneți în ea zahărul, coaja de portocală rasă și sucul.

6. Puneți cratița să fiarbă la foc și amestecați. Când amestecul va începe să se îngroașe, stingeți focul și lăsați să se răcorească.

7. Înveliți formele din coajă în folie de staniol. Bateți albușurile spumă și amestecați-le cu masa de portocală din cratiță.

8. Umpleți formele cu sufleu și fierbeți-le la bain-marie timp de 20-25 minute. Presărați desertul cu zahăr pudră.

Nu vă faceți griji dacă sufleul pregătit se va lăsa puțin, este în regulă. Consistența fină și aroma de citrice nu va avea de suferit.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv