Cum să faci cele mai bune sushi de casă – un deliciu extraordinar!

Vă prezentăm o rețetă de sushi de casă delicioase. Uramaki este un sushi tip rulou, similar cu maki, doar că straturile sunt inversate: orezul este în afară și foaia nori înăuntru. Sunt puțin mai dificil de format decât maki, dar cu siguranță se merită efortul. Aici chiar aveți nevoie de un cuțit super ascuțit. Bucurați-i pe cei dragi cu o cină mai puțin obișnuită, ce-i va cuceri pe toți imediat!

Untitled-1

Ingrediente

– 0.5 foaie de nori (alge japoneze)

– orez pentru sushi (shari)

-1 porție de păstrăv sau somon

– 1 lingură brânză de vaci

– avocado sau castravete (tăiat fâșii lungi)

– semințe de susan

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți orezul: spălați-l în apă rece. Turnați-l într-o cratiță cu apă, raportul de orez:apă fiind de 1:1.25. Puneți cratița pe foc și aduceți orezul până la fierbere. Faceți focul mai mic, acoperiți cratița cu un capac și lăsați cratița acoperită timp de 14 minute. Luați cratița de pe foc. La dorință, puteți adăuga oțet de orez. Amestecați și lăsați să se răcească.

2. Tăiați peștele fâșii lungi. La dorință, puteți folosi în calitate de umplutură o bucată mare de pește sau mai multe bucăți mici.
1M-I55QXFG8

3. Curățați fructul de avocado și tăiați-l fâșii (la fel, puteți folosi și castraveți).
brxkDSROA5g

4. Tapetați suportul de bambus cu folie alimentară. Tăiați o foaie de de nori în jumătate. Așezați o jumătate de foaie pe suportul de bambus, cu partea lucioasă în jos.

5. Înmuiați mâinile în apă cu oțet și aranjați pe foia de nori un strat de orez. Păstrați o distanță de 1.5 cm de la marginea de jos, și treceți cu 1.5 cm de marginea de sus. Străduiți-vă ca stratul să fie uniform, de aceeași grosime.
fT3tL-I9Xhk

6. Întoarceți foaia nori cu orezul în jos. Pe mijloc aranjați umplutura.
DK0Bfpp_QV00bj5QRLkVxQ

7. Rulați foia de nori cu umplutură cât mai strâns. Rulați folosindu-vă de suportul de bambus: la început rulați cât să acoperiți umplutura, presați bine ruloul să se fixeze și apoi rulați până la capăt. Redați-i o formă rotundă sau pătrată. În rezultat obțineți un rulou cu stratul de orez pe exterior.
H-ukFbfULsg

8. Presărați suportul cu semințe de susan și dați ruloul prin semințe.
1A7f4Rn2PBY

9. Lăsați ruloul la temperatura camerei pentru câteva minute, apoi tăiați-l felii. Folosiți un cuțit bine ascuțit, înmuiat în apă.

Untitled-1

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv