Tartă “Tatin cu pere”: rețetă simplă pas cu pas!

Tarta “Tatin” este un desert celebru franțuzesc care se prepară cu mere caramelizate. Echipa Bucătarul.tv vă îndeamnă se preparați această tartă cu pere, care este mult mai aromată și mai delicioasă. Tarta Tatin este o tartă răsturnată, cu un gust extraordinar de caramel, care poate fi preparată cu fructe sau legume: mere, piersici, ananas, roșii, vinete. Combinația de aluat crocant și pere caramelizate este demențială. Vă recomandăm cu drag această tartă irezistibilă!

tarta

Ingrediente

— 250-300 g de aluat foietaj sau sfărâmicios

— 5-6 pere

— 150-170 g de zahăr

— 60-70 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați și decojiți perele, tăiați-le în sferturi și curățați-le de semințe.
p1p2

2. Întindeți aluatul într-un cerc mai mare cu 2-3 cm decât diametrul formei de copt și grosimea de aproximativ 5-6 mm (am folosit o formă cu diametrul de 30 cm). Încălziți cuptorul la 190 de grade.

3. Presărați zahărul într-o cratiță și puneți-o la foc mic, când va începe să se caramelizeze, adăugați aproximativ 50 g de unt și amestecând bine, aduceți-l la fierbere.
p3p4

4. Apoi trebuie să turnați cu grijă și rapid zahărul caramelizat în forma de copt.
p5

5. Așezați deasupra feliile de pere, aproape una de alta (dacă aveți o tigaie pe care o puteți da la cuptor, atunci va fi mai ușor de caramelizat zahărul. Puneți untul și zahărul în tigaie, așezați deasupra perele cât mai strâns și când observați că zahărul își schimbă culoarea, luați-l de pe foc și așezați aluatul).
p6

6. Acoperiți perele cu aluat, înfășurând marginile în partea de jos.
p7

7. Puneți tarta în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute (dacă aluatul este sfărâmicios, atunci timp de 30-35 de minute).

8. Scoateți tarta din cuptor și lăsați să stea timp de 3-4 minute. Întoarceți tarta cu ajutorul unei farfurii mari (diametrul farfuriei trebuie să fie mai mare decât cel al formei de copt).
p8p9

9. Lăsați tarta să se răcească, în acest timp caramelul se întărește.

10. Puteți servi tarta Tatin cu o bilă de înghețată sau cu ceai.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv