Top 10 rețete ușoare și sănătoase de înghețată de casă. Spune adio E-urilor!

Înghețata este pe bună dreptate desertul cel mai asociat cu vara. Ce poate fi mai plăcut decât acest minunat desert răcoritor, aromat și delicios, într-o zi toridă de vară? Astăzi v-am pregătit o listă bunicică de rețete de înghețată, în care cu siguranță veți găsi ceva pe placul dvs! Dulci, aromate, colorate, parfumate, iar unele chiar ușor picante – aceste rețete vă vor surprinde foarte plăcut. Vă invităm să le încercați și să le împărtășiți și prietenilor dvs! Savurați!

1. ÎNGHEȚATĂ DE IAURT CU ANANAS, AFINE, BANANE ȘI CĂPȘUNI

1

Amestecați cu ajutorul blenderului sucul de ananas, afinele, bananele, căpșunele și iaurtul. Puneți în forme bucăți de afine și căpșuni și turnați deasupra compoziția pregătită mai devreme.

2. ÎNGHEȚATĂ DIN LAPTE DE COCOS CU AFINE

2

Curățați nuca de cocos de coajă. Treceți miezul prin răzătoare și turnați deasupra 1-2 pahare de apă caldă. Amestecați (frecați) fulgii de cocos cu lapte (de cocos), apoi strecurați-l (laptele) prin tifon. Amestecați laptele cu afine și dați la congelator.

3. ÎNGHEȚATĂ DE KIWI CU SUC ȘI MIERE

3

Mărunțiți cu ajutorul blenderului kiwi și amestecați apoi piureu cu sucul preferat. Adăugați miere după gust și turnați amestecul în forme.

4. ÎNGHEȚATĂ DE MANGO ȘI CĂPȘUNI

4

Mărunțiți mango cu ajutorul blenderului. Adăugați puțină apă și amestecați. Puneți căpșunele în forme și turnați deasupra compoziția de mango. Puteți înlocui fructul proaspăt Mango cu suc de mango (dacă nu aveți timp să-l mărunțiți cu blenderul).

5. ÎNGHEȚATĂ DE LAPTE CU BISCUIȚI DE CIOCOLATĂ

5

Fărâmițați biscuiții în lapte și turnați amestecul obținut în forme.

6. ÎNGHEȚATĂ DE ȚELINĂ ȘI BUSUIOC

6

Treceți țelina prin răzătoare și stoarceți apoi sucul prin tifon. Amestecați sucul de țelină și busuiocul cu ajutorul blenderului. Turnați amestecul obținut în forme.

7. ÎNGHEȚATĂ DE IAURT CU ZMEURĂ

7

Amestecați cu ajutorul blenderului zmeura și iaurtul și turnați amestecul obținut în forme.

8. ÎNGHEȚATĂ DE AVOCADO CU LĂMÂIE VERDE ȘI LAPTE DE COCOS

8

Stoarceți cucul de la 2 lămâi verzi și amestecați-l cu avocado și 1 pahar de lapte de cocos, cu ajutorul blenderului. La dorință, puteți adăuga puțin zahăr.

9. ÎNGHEȚATĂ DE CEAI CU FRIȘCĂ

9

Pregătiți ceaiul cu zahăr și lapte condensat după gust. Turnați amestecul în forme (nu le umpleți) și dați-le la congelator pentru 2 ore. Apoi turnați deasupra frișca și dați din nou la congelator.

10. ÎNGHEȚATĂ DE PEPENE VERDE, ROȘII ȘI ARDEI IUTE

10

Mărunțiți cu ajutorul blender-ului pepenele verde și roșiile. Strecurați sucul prin tifon și turnați-l apoi în forme. La dorință, puteți adăuga în fiecare formă câte o bucățică de ardei iute verde.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv