Top 9 trucuri geniale de care nu mi-am putut da seama până acum – de acum gătitul este o adevărată plăcere!

Pentru a economisi timp și resurse, în fiecare zi, cineva inventează un nou truc pentru a fi folosit în bucătărie. Deoarece uneori este greu să urmărești toate noutățile, vă prezentăm mai jos top 9 cele mai bune trucuri care vă vor ajuta și vă vor inspira pentru noi capodopere culinare.

1. Pui la congelator

Dacă doriți să vă faceți niște provizii pentru zilele ocupate, vă îndemnăm să folosiți puiul. Tăiați puiul bucăți de mărime potrivită și puneți-l într-o pungă ermetică, cu tot cu marinada preferată. Dați punga cu pui la congelator. Astfel, veți putea păstra puiul un timp îndelungat, iar acesta va căpăta un gust delicios și intens.

2. Cafea fără zaț

Adăugați în cafea 1 linguriță de apă rece și așteptați 30 de secunde. Astfel, zațul de cafea se va așeza la fundul ibricului și veți obține o cafea perfectă. Cu ajutorul acestui truc obțineți o cafea proaspătă delicioasă, în cel mai scurt timp.

3. Verdeață proaspătă

Păstrați verdeață într-o caserolă de plastic, acoperită cu un prosop de hârtie. Prosopul de hârtie va absoarbe umiditatea în exces, astfel verdeață își va păstra aspectul proaspăt, verde și crocant pentru mai mult timp.

4. Crusta crocantă

Dacă doriți să păstrați crusta crocanta a cărnii, atunci când o încălziți, cel mai bine este să folosiți o tigaie și nu cuptorul cu microunde. La fel, cel mai bine e să încălziți într-o tigaie și pizza care deja s-a răcit.

5. Înghețata de casă

Pentru a obține o înghețată delicioasă din iaurt, este suficient doar să înfigeți în pahar o lingură sau un bețișor de lemn și să dați iaurtul la congelator peste noapte. Astfel veți obține o înghețată de iaurt delicioasă.

6. Carne fină și moale

Există cel mai simplu și eficient mod de a pregăti un fel de mâncare cu carne moale și fină. Niciodată nu sărați carnea înainte ca aceasta să fie gata. Din cauza la sare carnea își pierde din nivelul de umiditate și devine rigidă. La fel, nu sărați nici un ingredient ce urmează a fi prăjit, înainte ca acesta să fie gata.

7. Cartofi delicioși

Înainte de a-i prăji, spălați cartofii tăiați cu apă rece și aranjați-i pe un prosop de bucătărie. Astfel, veți înlătura excesul de amidon, iar cartofii prăjiți vor fi rumeni și delicioși.

8. Cea mai delicioasă carne coaptă

Înainte de a da carnea la cuptor, turnați pe aceasta supă sau apă fierbinte. Dacă veți folosi lichide reci, carnea va deveni mai rigidă. La fel, cât va fi de suculentă carnea depinde și de timpul de coacere.

9. Cuburi de cafea

Asigurați-vă cu cuburi de cafea congelate pentru sezonul cald. Acestea vor fi la mare căutare, după ce veți gusta primul pahar de lapte cu câteva cuburi de cafea în acesta. La fel, puteți congela cuburi de verdeață tocată sau zmeură cu zahăr pentru ceai.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv