Toți oaspeții vor cere această rețetă de slănină! Un mod excelent de sărare a slăninii.

Slănina este un produs benefic pentru sănătate, aceasta conține acid arahidonic, care nu se găsește în grăsimile vegetale. Această substanță favorizează scăderea colesterolului. Astăzi vă recomandăm să încercați o rețetă delicioasă de slănină în saramură, care este foarte gustoasă și aromată. Acest produs se păstrează excelent, nu-și schimbă culoarea și își păstrează toate calitățile gustative. Savurați această gustare cu plăcere!

Slănină în saramură

Ingrediente

– 2 kg de slănină

– 1 pahar de sare

– 10 boabe de piper negru

– 5 pahare de apă

– 3-5 frunze de dafin

– 5-8 căței de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preparați saramura. Turnați apa într-o cratiță, adăugați sarea, puneți cratița la foc, amestecați, ca să se dizolve sarea. Aduceți saramura la fierbere și luați-o de pe foc.

2. Tăiați slănina bucăți mici, ca să le puteți scoate ușor din borcan și puneți-le într-un borcan de 3 l. Puneți slănina liber, așezând între rânduri frunzele de dafin spălate, presărați boabele de piper și usturoiul mărunțit.

3. Turnați saramura rece peste slănină și acoperiți borcanul cu capac. Lăsați borcanul să stea timp de o zi la temperatura camerei, apoi dați-l la frigider pentru 10-14 zile.

 

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv