Mâncare de cartofi în maxim 30 de minute – cel mai bun mod de a folosi piureul rămas!

Vă prezentăm o rețetă de turte delicioase din cartofi în stil lituanian. În original, acestea se numesc ”Švilpikai” și reprezintă niște pătrate sau romburi coapte din aluat cu cartofi. Pentru aceste turte delicioase pot fi folosiți atât cartofi proaspeți fierți, cât și piureul rămas. Acestea se servesc neapărat cu sos. În mod tradițional este sosul din smântână și ciuperci. Dacă nu dispuneți de suficient timp pentru prepararea sosului, acestea pot fi servite doar cu smântână sau maioneză.

untitled-1

Ingrediente

– 1 kg de cartofi

– 0.5 pahar de făină

– 1 ou

– 1 lingură de amidon

– sare

– piper negru măcinat

– ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Fierbeți cartofii cu tot cu coajă, însă lăsați-i puțin cruzi. Lăsați-i să se răcească și curățiți-i de coajă. Dați-i prin răzătoare (sau folosiți pireul rămas).

2. Amestecați cartofii cu oul, amidonul, făina, sarea și piperul negru măcinat. Frământați aluatul.

3. Presărați suprafața de lucru cu puțină făină și întindeți aluatul într-un blat cu grosimea de 3-4 cm. Tăiați blatul romburi.

4. Ungeți o tavă de copt cu ulei. Aranjați romburile pe tava de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 10-15 minute, până se rumenesc. Apoi întoarceți romburile pe partea cealaltă și coaceți-le încă timp de 10-15 minute.

untitled-1

Notă: Turtele delicioase pot fi servite calde, în calitate de gustare sau garnitură.

 

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv