Uitați de carnea franțuzească și preparați această mâncare extraordinară de Revelion!

Dacă sunteți în căutarea unor bucate calde și delicioase din carne, atunci această rețetă este ideală. Rulada “Wellington de vită” este un festin de friptură de proveniență britanică, incredibil de gustoasă și spectaculoasă. Deși modul de preparare este complex, rezultatul merită tot efortul pentru o masă de Crăciun sau de Revelion. Mușchiulețul de vită este foarte suculent, fraged și aromat, îmbrăcat în pastă de ciuperci și într-un strat fin de aluat foietaj. Această ruladă este un deliciu incontestabil!vita

Ruladă de vită “Wellington”

Ingrediente

– 750 g de carne de vită (mușchi)

– 7 felii de prosciutto

– 2 linguri de muștar

– 2 linguri de ulei de măsline

– 400 g de ciuperci

– 500 g de aluat foietaj

– 3 gălbenușuri de ou

– 2 prize de sare

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

1. Mărunțiți ciupercile sub formă de piure și puneți masa într-o tigaie încinsă. Prăjiți amestecul timp de aproximativ 10 minute până se va evapora apa. Puneți piureul de ciuperci într-o farfurie și lăsați-l să se răcească.

2. Încingeți uleiul în tigaie. Condimentați mușchiul de vită cu sare și piper și prăjiți-l câte 30 de secunde pe fiecare parte. Ungeți carnea cu muștar după ce se va răci.

3. Puneți feliile de prosciutto suprapuse pe o folie alimentară, puneți deasupra piureul de ciuperci și așezați carnea în mijloc.

4. Rulați carnea într-o rolă și dați-o la frigider pentru 20 de minute.

5. Întindeți aluatul într-un dreptunghi și puneți deasupra rulada de carne. Ungeți aluatul din jurul ruladei cu gălbenuș de ou. Înveliți rulada în aluat și așezați-o în tavă cu partea lipită în jos. Ungeți aluatul cu gălbenuș de ou și dați rulada la frigider pentru o perioadă scurtă de timp.

6. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Faceți tăieturi mici deasupra ruladei și ungeți-le cu gălbenuș. Coaceți rulada timp de 20 de minute, apoi reduceți temperatura la 180 de grade și coaceți încă timp de 15 minute. Lăsați rulada să se răcească puțin și serviți-o la masă.

vita

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv