O plăcintă minunată din aluat foietaj – umplutura va fi apreciată chiar și de cel mai rafinat gurmand!

Vă prezentăm o rețetă de plăcintă delicioasă cu somon. Aceasta se prepară simplu și foarte rapid, mai ales dacă veți folosi aluat foietaj din comerț. O combinație perfectă de ingrediente folosite pentru umplutură va transforma o simplă plăcintă într-un deliciu fascinant. Serviți plăcinta cu ceai sau suc de roșii și veți obține o cină deosebit de delicioasă și sățioasă.

Untitled-1

Ingrediente

–  200 g de somon

– 2 ouă

– 1 lingură ulei de floarea soarelui

– 500 g de aluat foietaj

– 0/5 pahar de orez

– 1 legătură de ceapă verde

– 20 g de unt

– sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Fierbeți orezul într-o cratiță cu apă și puțină sare, până este gata.

2. Fierbeți ouăle.

3. Tocați mărunt ceapa. Dezosați somonul și tăiați-l felii subțiri. La fel, puteți folosi somon din comerț deja dezosat.

4. Tapetați o formă de copt cu hârtie și ungeți-o cu unt.
1

5. Împărțiți aluatul în două părți și întindeți-le în blaturi mai subțiri. Aranjați un blat în forma de copt și formați bordura.
2

6. Aranjați umplutura în straturi, precum urmează: orezul fiert, ceapa tocată, ouăle tăiate cuburi. Presărați cu puțină sare.
Untitled-1

7. Aranjați feliile de pește.
4

8. Acoperiți peștele cu al doilea blat și lipiți marginile. Ungeți aluatul cu ulei de floarea soarelui. Înfigeți-l de câteva ori cu o furculiță.
5

9. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 40 de minute. Scoateți plăcinta din cuptor și lăsați-o încă 10 minute la temperatura camerei.
67

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv